Om oss

Bymarkens manus- och mediakonsulter är ett företag som hjälper dig som drömmer om att bli författare. Vi hjälper dig att bearbeta ditt manus och förbättra språket för att du ska få fram ditt budskap på ett riktigt bra sätt. Vi ger dig tips på hur du utvecklar ditt språkbruk och dina gestaltningar av karaktärer, miljöer och händelser. Vi coachar dig genom hela processen, från skrivande till färdig bok. 

När det är dags för utgivning föreslår vi passande förlag att skicka ditt manus till, eller ger dig tips på hur du ska gå tillväga om du väljer att ge ut boken på eget förlag. I dessa fall hjälper vi även dig att layouta det färdigställda manuset till en tryckfärdig bok och vägleder dig så att du hittar rätt tryckeri för både dig och din bok.

SÅ HÄR JOBBAR VI

När vi får ditt bokmanus läser en av oss igenom texten i Word och ger förslag på justeringar med hjälp av formateringsverktyget. Därefter tar du som författare över och går själv igenom din text och godkänner eller godkänner inte våra justeringar. Eftersom det är du som är författare till ditt bokmanus eller din text, är det du själv som bestämmer vilka av våra förslag du vill ta till dig och hur du vill bearbeta manuset efter den första vändan hos oss. När du har gjort de justeringar du vill göra skickar du åter texten till oss och vi gör en andra genomläsning, denna gång med mer fokus på småfel som missade punkter, särskrivningar etc. Vilken typ av justeringar vi gör beror på vilken tjänst du vill ha.

Vi hjälper även till med översättning av lättare texter från engelska till svenska eller tvärt om. Även översättning till och från franska kan vi hjälpa till med.

Funderar du på att ge ut boken på eget förlag kan vi hjälpa dig att välja tryckeri och formge boken så som du önskar, efter att texten är färdigbearbetad och du känner dig nöjd med den.