Att vara författare

Att bli författare är inte något man blir på en helg. Precis som med alla konstnärliga yrken ligger mycket träning, planering, ombearbetning och slit bakom en författarkarriär. Många är vi som vill skriva böcker. Författardrömmen göms inne i var och varannan människa, men relativt få tar verkligen chansen att prova sina vingar som författare och den där boken som finns så tydligt i huvudet kommer aldrig längre än till en bortglömd mapp i datorn.
Man brukar säga att alla människor har åtminstone en bra historia att berätta. Det kan vara något självupplevt, en berättelse från en fantasivärld eller en faktabok om det som fascinerar dig mest. 
Men en bok skrivs dessvärre inte av sig själv. Lika lite blir boken en storsäljare bara för att den innehåller 250 ordfyllda sidor snyggt ihopsatta med en hård pärm. Det som trollbinder oss som läsare är ett välarbetat manus med ett intressant innehåll och ett korrekt språk, det vet alla litteraturälskare. Vikten av ordens flyt och författarens förmåga att gestalta och gripa tag i läsaren är icke att förglömma när man jobbar med sin debutbok. Men du måste inte vara ett språkgeni för att lyckas, det räcker långt med berättarglädje och tålamod. Det skrivna språket kan med fördel omarbetas och justeras gång på gång för att passa just din historia, det är det som är det fina med orden!
 
Författaren har ett stort ansvar för att tillfredställa läsaren. Felstavade ord, dialektala uttryck och påhittade ord försvårar din text och begränsar läsekretsen. SAOL, NE, internetsökningar och uppslagverk är säkra kort för att kontrollera så att man använder ord rätt.
 
Har du bestämt dig för vilken historia du vill berätta, gör dig då redo för det kreativa och hänförande arbete som skapar just din berättelse. Vi finns där för att hjälpa dig på vägen, vare sig om det är det grammatiska du behöver hjälp med eller om du vill utveckla din förmåga att gestalta den mörka, trånga och dunkla källare dit de flåsande rånarna flyr efter sin makalösa bravad på stadens bankkontor.